Wild Nieuws

Wild FM Hitradio is Uplifting!

Algemeen, Nieuws, Wild Nieuws 16 mrt 19 0

Wild FM Hitradio is uplifting en breidt live programmering verder uit

Amsterdam, vrijdag 15 maart 2019

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Wild FM werd overgenomen door Bas Emons. Na een turbulente start en een jaar hard werken door de (overgebleven) werknemers is het nu tijd om te gaan bouwen aan de toekomst. Daarvoor heeft Wild FM versterking gevonden in de vorm van een nieuwe stationmanager (Frank Schildkamp), een nieuwe music director (Coen Bom), een vertrouwde programmaleider (Wouter Kooiman) en enkele nieuwe programma’s met nieuwe deejays (waaronder Erwin van der Bliek en de terugkeer van Michiel Zwartepoorte).

Wat gaat er veranderen? Schildkamp: “Ik vind het woord ‘uplifting’ het best passen bij het gevoel dat het nieuwe Wild FM wil uitstralen. Dat moet tot uiting komen in de muziek, maar ook in het nieuws en de programma’s. Wild FM komt dan wel uit Amsterdam, maar we willen dé zender zijn voor heel Noord-Holland en sinds kort Flevoland. Gekscherend zeggen we dat wij ons richten op het leuke deel van Nederland. Muzikaal gezien zal Wild FM ook ruimte maken voor de wat ‘oudere’ tracks, waardoor er meer verrassing in de muzieksamenstelling moet komen.”

Per 16 maart start de nieuwe programmering, met op zaterdag van 15 tot 18 uur de Wild 40, een nieuwe hitlijst met Peter van Leeuwen, gevolgd door een ander radiodier, Erwin van der Bliek. Zijn zaterdagavondshow “Wild FM On Fire” gaat van 18 tot 20 uur een brug bouwen tussen de hits en de Wilde zaterdagavond. Na 20 uur pakt DJ Jurgen zijn ID weer op, zoals hijzelf zegt: “het wordt I.D. met vernieuwde energie en input. ID 2.0 zeg maar..”

Erwin van der Bliek zal ook gedurende de week dagelijks te beluisteren zijn in de Wild Lunch tussen 12 en 14 uur. Dimitris Kops zal tussen 14 en 16 uur te beluisteren blijven. De rest van de weekprogrammering is ongewijzigd, met Jurgen Rijkers in Wake Up Wild, Frank Schildkamp in Wild Classics, Wouter Kooiman in de middag van 16 tot 18 uur en Nick Velderman opent de avond.

Ook is Wild FM trots en blij met Patrick Kicken, die niet alleen zijn vrijdagavondshow zal blijven doen, maar ook in de toekomst wil meedenken over nieuwe plannen en eventueel een extra nieuwe show.

Zendereigenaar Bas Emons is blij met de ontwikkelingen: “Ik ben heel erg dankbaar voor wat er nu allemaal gebeurt. De nieuwe mensen brengen een hoop frisse energie mee en na twee weekjes ‘testen’ met de nieuwe muziek ben ik er van overtuigd dat de nieuwe koers zal aanslaan. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van. Tegelijkertijd voelt het alsof we nog maar net begonnen zijn. Er gaat nog zoveel moois en positiefs bij Wild FM gebeuren.”

Eén van die dingen is een nieuwe editie van de House Top 1000 in het Paasweekend. Vorig jaar zorgde de slotdag van dat evenement voor een nieuw (online) luisterrecord.

Wild FM Hitradio is ‘de nummer 1 voor hits’ met gepassioneerde radiomakers als Dimitris Kops, Jurgen Rijkers, Patrick Kicken, Wouter Kooiman, Peter van Leeuwen, Frank Schildkamp, Erwin van der Bliek, Tijn Verkerk, Michiel Zwartepoorte, Dirty Valente, Nick Velderman en DJ Jean.

Programmering per 16 maart 2019

Maandag t/m donderdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

07:00 – Wake Up Wild | Jurgen Rijkers

09:00 – Wild Classics | Frank Schildkamp

12:00 – Wild Lunch | Erwin van der Bliek

14:00 – Wild Hits | Dimitris Kops

16:00 – De Middagshow | Wouter Kooiman

18:00 – Wild Avondshow | Nick Velderman

21:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits!

Vrijdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

07:00 – Wake Up Wild | Jurgen Rijkers

09:00 – Wild Classics | Frank Schildkamp

12:00 – Wild Lunch | Erwin van der Bliek

14:00 – Wild Hits | Dimitris Kops

16:00 – De Middagshow | Wouter Kooiman

18:00 – Wild Weekend | Patrick Kicken

20:00 – Wild Weekend Mix | Dj Dirty Valente

22:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits

Zaterdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

06:00 – Wild Non-Stop | Non-stop de beste hits!

15.00 – Wild40 | Peter van Leeuwen

18.00 – On Fire | Erwin van der Bliek

20:00 – ID 2.0 | DJ Jurgen

Zondag

00:00 – Tijn Verkerk | Wild Midnight Mix

01:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

06:00 – Wild Non-Stop | Non-stop de beste hits!

15:00 – Wild Middagschow | Michiel Zwartepoorte

18:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits!

Wild FM is het enige regionale Hitradiostation voor Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland en te beluisteren via 4 sterke etherfrequenties: Groot Amsterdam 93.6 FM, Alkmaar 96.3 FM, Haarlem 97.3 FM, Almere 97.4 FM (nu óók on-air), Randstad DAB+ en wereldwijd via www.wildfm.nl

De House Top 1000 Aller Tijden!

Nieuws, Programmering, Wild Nieuws 16 mei 18 0

Met Pinksteren gaan we los!
Misschien heb je er wel eens van gehoord… het is namelijk nogal een traditie…
Al jarenlang een begrip, deze Pinksteren presenteren 247Streaming en Wild FM Hitradio De House top 1000!

De beste 1000 house tracks ooit gemaakt, althans volgens jou! Pinksterweekend van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei
83 uur live radio met wederom veel prominenten; oa. Bart Arens, Michel de Hey, DJ Jurgen, Mark van Dale, Lucien Foort en Giel Beelen.

Je kan de house top 1000 aller tijden luisteren via Wild FM Hitradio In Amsterdam en omgeving via 93.6, in Alkmaar en omgeving via 96.3 en in Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort via 97.3. Of via DAB+ op kanaal 8a en wereldwijd online via 247streaming’s dance kanaal 247Ultra en Channel X.

Dirty Valente terug met de Wild WeekendMix

Nieuws, Wild Nieuws 23 dec 17 0

Na een aantal jaar niet op Wild Hitradio te horen zijn geweest, is de Wild WeekendMix met DJ Dirty Valente (pseudoniem van Koen Berkhout) in zijn originele vorm weer te horen op de Noord-Hollandse radiozender Wild Hitradio. Elke vrijdagavond tussen 18:00 en 20:00 ga je het weekend in met alle hits van dit moment.

Continue Reading

Nieuwe programmering Wild Hitradio

Wild Nieuws 11 aug 17 0

Terwijl jij nog aan het genieten bent van je welverdiende vakantie zitten de jocks van Wild Hitradio niet stil!
Om jouw nummer 1 voor Hits nog beter te laten klinken hebben wij de volgende programmering samengesteld.

Vanaf maandag 31 juli om 07.00 klinkt Wild Hitradio anders…

Nick Velderman presenteert vanaf nu iedere werkdag tussen 07.00 en 09.00 uur de Ochtendshow.  Samen met de vrienden van de show maakt hij je wakker op zijn eigen manier… Wouter Kooiman blijft tussen 09.00 en 12.00 de Wild Classics voor je draaien. Via Wildclassics.nl kan jij nog steeds jouw favoriete tracks samenstellen. Daarna draait Stefan Brau tot 14.00 jouw hits!

Nieuw in de programmering is Claudine Schafhuizen, tussen 14.00 en 16.00 Girl Power op Wild!  De Wild Middagshow met Matthieu Schotvanger hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00. Op Vrijdag  hoor je Frank van Huussen op dit tijdslot met de Wild Weekend Chart. Op vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00: Rick Waltmann en tussen 20.00 en 22.00 nieuw op Wild: Almer Veenendaal.

Het Wild weekend blijft ongewijzigd, echter is daar op zaterdag en zondag tussen 20.00 en 22.00 Nadine Roos aan toegevoegd.

De volledige programmering vind je hier

Download de Wild iOS App!

Acties, Wild Nieuws 11 aug 17 0

Heb jij ‘m al gedownload voor je iPhone of iPad? De nieuwe Wild Hitradio App is NU te downloaden via de Apple Appstore

  • Luister overal en altijd naar je favoriete Wild programma
  • Check welke tracks we draaien en hebben gedraaid (Handig als je een artiest of titel wilt weten)
  • Blijf op de hoogte van de vetste acties en prijzen!
  • Of stuur direct een bericht naar de dj!!!

Download hem hier:

 

Bepaal hoe wij klinken!

Acties, Wild Nieuws 11 aug 17 0

Kan jij ons helpen met het beantwoorden van maximaal 10 vragen?
Elke week verloten wij onder onze inzenders diverse gave prijzen!
Van tickets tot volledig verzorgde vakanties! Helpen loont!
Want de Nummer 1 voor Hits zijn we alleen als wij weten wat jij wilt horen!

Klik HIER om mee te doen!

Nieuws.NL en Wild Hitradio slaan de handen ineen

Wild Nieuws 24 mrt 17 0

Goed nieuws: Nieuws.nl is een samenwerking aangegaan met Wild Hitradio, de nummer één op het gebied van hits.
“Je luistert naar ons omdat wij vernieuwend en persoonlijk zijn, we luisteraars helpen nieuwe muziek te ontdekken en het bij ons echt om de muziek draait”,
aldus dj van het middagprogramma bij de radiozender Matthieu Schotvanger.

De lekkere muziekdeuntjes die te horen zijn op Wild Hitradio, zijn vanaf nu ook te beluisteren via Nieuws.nl. En wat het extra leuk maakt: op de radiozender zijn weer interessante en spraakmakende nieuwtjes afkomstig van Nieuws.nl te horen. Wist je bijvoorbeeld dat mensen die snoozen gelukkiger zijn, Dutch Comic Con voor de deur staat, de aflevering van College Tour waarin zanger Ed Sheeran te gast is twee weken eerder wordt uitgezonden dan gepland en er een heus avocado-restaurant is geopend in onze hoofdstad?

Uit de boxen van luisteraars van Wild Hitradio, een van de grootste regionale commerciële radiostations in Noord-Holland, klinkt voornamelijk pop en dance, aangevuld met hiphop en r&b. Verwacht geen nummers uit de oude doos, op klassiekers na, maar kersverse nieuwe hits. Schotvanger: “We draaien voornamelijk muziek die in de Top 40 staat. Zo zijn momenteel vaak nummers van Ed Sheeran en Coldplay te horen op onze radiozender. Daarnaast is het ons doel om nieuw pareltjes te ontdekken. Het is leuk als mensen een hit als eerste bij ons hebben gehoord.”

“We helpen luisteraars nieuwe muziek ontdekken”

Matthieu is van mening dat Wild Hitradio een sexy en stoere uitstraling heeft. Hij denkt dat dat vrouwen aantrekt: “Wij focussen ons op mensen tussen de vijftien en 35 jaar, maar de meeste luisteraars zijn rond de dertig jaar en vrouw. Ik denk dat naast onze uitstraling, de reden dat vrouwen graag naar ons luisteren is dat er alleen maar mannelijke dj’s bij ons werken. Ik en ook veel andere radiomakers ondervinden dat vrouwen het prettiger vinden om naar mannen te luisteren dan naar vrouwen. Waarom? Geen idee, mogelijk vinden ze vrouwen een irritante sound hebben. Overigens ben ik wel een groot voorstander van vrouwelijke radio-dj’s, omdat dit zorgt voor diversiteit.”

Volgens Matthieu onderscheidt Wild Hitradio zich, naast met de hits die ze draaien, van andere radiostations doordat de dj’s open zijn en persoonlijke dingen delen met luisteraars, maar niet veel praten. Matthieu: “Het is, vooral door de concurrentie van Spotify en YouTube, belangrijk om als dj jezelf te zijn, zodat luisteraars je als vriend gaan zien. Maar we zijn wel een hitradio, dus we houden het kort en krachtig. Het draait bij ons écht om de muziek. Het is dan ook een uitdaging om met zo min mogelijk woorden, zoveel mogelijk te zeggen. Al met al luisteren luisteraars naar ons, omdat wij vernieuwend en persoonlijk zijn, we luisteraars helpen nieuwe muziek te ontdekken en het bij ons dus echt om de muziek draait.”

Luister Wild Hitradio door de player aan de linkerkant van de homepage van Nieuws.nl aan te klikken.

Naast online Wild Hitradio luisteren, kun je de radiozender in Noord-Holland beluisteren op FM en via het digitale radionetwerk DAB+ in Noord en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Zeeland en Friesland. De lopende band aan hits kun je ontvangen via de volgende frequenties: 93.6 (Amsterdam), 96,3 (Alkmaar), 97.3 (Haarlem) en binnenkort ook via 97.4 (Almere).

Vacature: Junior Accountmanager

Wild Nieuws 16 mrt 17 0

Wild Hitradio, Dé nummer 1 voor Hits, is in Noord-Holland, een gedeelte van Zuid-Holland
en Flevoland te beluisteren op FM.
Sinds de komst van DAB+ in heel Noord-, Midden- en West-Nederland en wereldwijd te ontvangen via wildhitradio.nl.

Wild Hitradio richt zich primair op de moderne 18 tot 45-jarige en draait de hits van tegenwoordig in het genre pop & dance en R&B.

Als aanvulling op ons radioteam, dat dagelijks in de weer is om ondernemers in Noord-, Midden- en
West-Nederland het best mogelijke radioplatform te bieden in de commercieel aantrekkelijke doelgroepen,
zijn wij op zoek naar een JUNIOR ACCOUNTMANAGER om ons sales team te versterken.

Kerntaken:
• Realiseren doelstellingen
• Nieuwe (en bestaande) klanten bezoeken om nieuwe of uitgebreidere commercials te verkopen;
• Afspraken maken bij prospects;
• Ideeën aandragen op commercieel en productmatig gebied;
• Marktontwikkelingen signaleren (concurrenten, referenties, prospectbestand);
• Offertes verzorgen conform de tarieven van de organisatie alsmede de richtlijnen voor het verstrekken van korting;
• Presentaties verzorgen aan grote groepen deelnemers;
• Verkoopvaardigheden optimaliseren (markt- en productkennis).

Wij zoeken iemand die:
• Beschikt over een HBO werk- en denkniveau
• Minimaal 1 jaar werkervaring heeft in de verkoop van radiocommercials in een soortgelijke functie
• Kennis heeft van de Nederlandse advertising markt
• Affiniteit heeft met radio
• Beschikt over een resultaatgerichte werkinstelling en doorzettingsvermogen
• Geen 9 tot 5 mentaliteit heeft
• Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden,
waardoor jij een gesprekspartner op niveau bent bij adverteerders en marketingbureaus;

Wij bieden:
• Een jong en dynamisch bedrijf
• Een fantastische werksfeer
• Goede arbeidsvoorwaarden
• Auto van de zaak
• Mobiele telefoon
Ben jij de persoon die we zoeken?
Stuur dan je motivatie en CV per e-mail naar:
Wild Hitradio​
ter attentie van Rick Waltmann

rick@wildhitradio.nl