Opmerkelijk

Vrouw deed alsof ze ziek was voor geld

Nieuws, Opmerkelijk 11 apr 18 0

Hanna Dickenson (24) uit Australië deed alsof ze kanker had en haalde via crowdfunding 26.000 euro op. Aan haar familie en vrienden vertelde Hanna dat ze een levensreddende medische behandeling in het buitenland moest ondergaan. Ze zou leiomyosarcoom hebben: een zeldzame, kwaadaardige tumor, en de behandelingen in de reguliere Australische ziekenhuizen sloegen volgens Hanna niet aan. Hanna’s ouders kwamen toen in actie, plunderden hun spaarrekening, benaderden vrienden en familie en haalden zo duizenden euro’s voor hun dochter voor een behandeling in Duitsland.

Daar ging de jonge vrouw, toen 19, wél mee naar het buitenland, maar niet voor een behandeling… Ze was namelijk niet ziek en besteedde het geld aan vakanties en feestjes. ‘Verachtelijk’ noemde de rechter het bedrog gisteren in de rechtbank van Melbourne. De vrouw is beschuldigd voor ‘het verkrijgen van eigendom door misleiding’.

De leugens van Hanna kwamen aan het licht toen een van de geldvoorschieters, de buren, argwaan kregen. Ze hadden 12.000 euro gedoneerd en hadden twijfels door de foto’s van Hanna op Facebook – foto’s waarop ze leuke dingen deed op vakantie. De advocaat van Hanna, Beverley Lindsay, stelt dat haar cliënt niet de gevangenis in zou moeten. Ze zou haar leven al hebben gebeterd. Hanna gaat waarschijnlijk in hoger beroep.

 

(foto: YouTube / News – Sky Express)

Nieuwsgierige giraffe bijna verwondt door toerist

Nieuws, Opmerkelijk 10 apr 18 0

Een stel toeristen leek het leuk om een middagje met de auto naar het Engelse West Midlands Safari Park te gaan. Ze hadden blijkbaar alleen niet verwacht dat de beesten zo dichtbij konden komen.

Toen een van bestuurders besloot stil te gaan staan met de auto kwam een nieuwsgierige giraffe ineens met zijn kop de auto in om te kijken wat de vrouw aan het doen was. Op dat moment was de vrouw met haar telefoon bezig en schrok zich wezenloos. In paniek deed ze het raam dicht maar dat had ze achteraf beter niet kunnen doen.

Doordat de schedel van de giraffe sterker is dan het autoraampje sprong de ruit. Wonder boven wonder kwam de giraffe er zonder schrammetje vanaf, alleen de automobiliste raakte lichtgewond door het rondvliegende glas.

Beelden van het incident zie je hieronder:

Trein met duizend passagiers rijd 10 kilometer zonder bestuurder

Nieuws, Opmerkelijk 09 apr 18 0

Een Indiase trein van ongeveer 22 coupés lang heeft door een menselijke fout 10 kilometer gereden zonder bestuurder. Op het moment dat het voertuig reed zaten er ongeveer duizend passagiers in de trein.  

De trein werd afgelopen zondag per ongeluk door zeven spoorwegmedewerkers losgekoppeld van de locomotief waarna de 22 coupés bergafwaarts naar beneden reden. De trein kwam uiteindelijk tot stilstand toen er rotsblokken op de rails waren geplaatst.

Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. Wel zijn de zeven spoorwegmedewerkers geschorst omdat zij niet de verplichte veiligheidsmaatregelen in acht hadden genomen.

Silo van 53 meter valt per ongeluk de verkeerde kant op

Nieuws, Opmerkelijk 09 apr 18 0

In Denenmarken is veel schade ontstaan nadat een 53 meter hoge Silo de verkeerde kant is opgevallen. Het gebouw werd met 10,5 kilo explosieven tot instorten gebracht alleen dit liep toch even anders dan verwacht.

De instorting gebeurde in het stadje Vordingborg, niemand is gewond geraakt melde de lokale politie. Wel zijn er een aantal gebouwen beschadigd waaronder de bibliotheek.

Moeder onderwerp van geniale schooltekening dochter

Nieuws, Opmerkelijk 06 apr 18 0

Er wordt altijd gezegd dat als je ouders bent geworden het klaar is met je uitgaansleven… De moeder van de zevenjarige Margaret uit Schotland dacht in November toch nog een keer gezellig met vriendinnen uit te gaan en dat heeft ze geweten ook!

De vrouw had iets te veel glazen prosecco gedronken waardoor ze de volgende ochtend met een zware kater in bed lag. Haar dochtertje maakte zich hier enorme zorgen over waarop haar vader haar geruststelde dat ,,mama alleen maar vreselijke drankjes had gedronken.”

Toen het arme meisje die maandag daarop op school een tekening moest maken van het weekend besloot ze het leed van haar moeder te tekenen met de tekst: ,,Mijn mama is deze zondag ziek geweest. Ze had vreselijke drankjes gedronken en moest rusten.” De leraar kon er wel om lachen en schreef onder te tekening ,,Oh, ik hoop dat ze zich snel beter voelt!”

Toen moeders na een lange periode de tekening te zien kreeg schaamde ze zich dood en vader Scott kwam niet meer bij van het lachen. Het zal je maar gebeuren als moeder!

Eekhoorn kan weer lopen!

Nieuws, Opmerkelijk 05 apr 18 0

Voor mensen is het heel vanzelfsprekend dat je een prothese krijgt als je een arm of been kwijtraakt. Bij dieren is dit vrijwel uniek, maar niet voor de Turkse eekhoorn Karamel.

Hij verloor zijn beide voorpoten door in de Turkse plaats Batman in een val te trappen. Hij werd gevonden door een man die hem naar chirurgen van de Aydin Universiteit in Istanbul bracht.

Na ruim zes uur opereren, hebben de chirurgen zijn voorpoten geamputeerd. Zodat het diertje zich alsnog voort kan blijven bewegen hebben ze een prothese met twee wielen voor hem gemaakt.

Nootjes vangen en in bomen klimmen gaat hem helaas alleen niet meer lukken, maar hij kan wel weer lopen.

Foto: Reuters

Volgend jaar in ruim 3,5 uur in Disneyland Parijs

Nieuws, Opmerkelijk 04 apr 18 0

Goed nieuws voor fans van Disneyland Parijs. Zij springen bij dit nieuws waarschijnlijk een gat in de lucht: vanaf volgend jaar kun je met een directe ‘flitstreinverbinding’ in slechts een ruime drieënhalf uur van Amsterdam in het pretpark belanden.

Niet alleen Disneyland Parijs, ook Parijs zelf is met deze trein op een steenworp afstand. De trein komt namelijk ook langs Charles de Gaulle, de luchthaven van Parijs. Tot op heden is het nog niet mogelijk om vanuit Nederland met een directe treinverbinding naar Disneyland Parijs te gaan. Mensen die dat willen, moeten nog via Brussel overstappen op een sneltrein of in Parijs via de metro naar het pretpark.

Het wordt dus helemaal anders: de Thalys gaat vanaf april 2019 dagelijks twee keer vanuit Amsterdam via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel meteen door naar Charles de Gaulle en Marne La Vallée, de plaats waar het magische Disneyland gevestigd is. Je kunt vanaf de stations die de trein aandoet trouwens ook in een mum van tijd naar andere heerlijke Franse plekken, zoals Lyon en Nice.

Wat de precieze reistijd gaat worden naar Disneyland Parijs? 3 uur en 41 minuten vanaf Amsterdam. En vanuit Rotterdam ben je in minder dan 3 uur in het pretpark: 2 uur en 58 minuten. Hoeveel een enkeltje gaat kosten is nog niet bekend, maar wie op dit moment met de Thalys naar Parijs gaat betaalt meestal een paar tientjes als hij/zij vroeg boekt.

 

(foto: kelbillet.com)

Vader vergeet dochters bij tankstation

Nieuws, Opmerkelijk 03 apr 18 0

Een vader uit Duitsland dacht gezellig met zijn dochters naar het Gardameer in Italië te gaan, alleen dit tripje liep even iets anders dan gepland.

Na een tussenstop bij een tankstation in Duitsland is de vader weggereden zonder zijn dochters. De meiden van 10 en 14 jaar oud waren even naar de wc gegaan, maar blijkbaar was paps dat even vergeten.

De twee meiden wisten het telefoonnummer van hun vader niet waardoor het voor de politie moeilijk was om de man op te sporen. Na een lange tijd en 48 oproepen verder kregen ze de 47-jarige vader eindelijk aan de lijn. Op het moment van opnemen was hij al voorbij de Italiaanse grens.

Voordat hij het telefoontje kreeg had hij zijn dochters nog niet gemist zei hij. Na een aantal uur werden de vader en zijn dochters weer herenigd bij Rastplatz Holzkirchen-Süd in Duitsland.

Loslopende olifanten op Spaanse snelweg

Nieuws, Opmerkelijk 03 apr 18 0

Op tweede paasdag is in de Spaanse stad Pozo Cañada een vrachtwagen van een circus omgeslagen. Het gevolg, vijf olifanten liepen los over de weg.

Eén van de olifanten overleefde de vrijheid niet. Twee andere moesten gewond met een kraan op een vrachtwagen worden getakeld.

Chinese vrouw doet haar behoefte in een taxi

Nieuws, Opmerkelijk 29 mrt 18 0

Een Chinese vrouw die woensdag achter in een taxi zat in Bangkok, kon haar ’grote boodschap’ niet langer ophouden. Ze liet een chauffeur vervolgens achter vol ongeloof en met een hoop poep achterin de auto. Bovendien weigerde de vrouw hier extra voor te betalen.

De taxichauffeur pikte de 30-jarige vrouw op, maar werd al snel duidelijk dat ze nogal nodig naar het toilet moest. Ze vroeg hem dan ook of hij een tussenstop wilde maken. Het drukke verkeer liet dit echter niet toe. Met alle gevolgen van dien, want de vrouw liet de taxi tamelijk smerig achter. De chauffeur was woedend en vroeg de vrouw om wat extra te betalen. Zij wilde echter alleen betalen wat er op de meter stond. En dus stopte hij zijn wagen. De vrouw stapte uit de taxi zonder nog om te kijken.

Zelfs met een politieagent erbij, kreeg de taximan het niet voor elkaar om extra geld te krijgen voor de schoonmaak. Volgens de politieman ’staat dat nu eenmaal niet zo in de wet’.

 

(foto: ANP)