Shownieuws

Vrouw deed alsof ze ziek was voor geld

Nieuws, Opmerkelijk 11 apr 18 0

Hanna Dickenson (24) uit Australië deed alsof ze kanker had en haalde via crowdfunding 26.000 euro op. Aan haar familie en vrienden vertelde Hanna dat ze een levensreddende medische behandeling in het buitenland moest ondergaan. Ze zou leiomyosarcoom hebben: een zeldzame, kwaadaardige tumor, en de behandelingen in de reguliere Australische ziekenhuizen sloegen volgens Hanna niet aan. Hanna’s ouders kwamen toen in actie, plunderden hun spaarrekening, benaderden vrienden en familie en haalden zo duizenden euro’s voor hun dochter voor een behandeling in Duitsland.

Daar ging de jonge vrouw, toen 19, wél mee naar het buitenland, maar niet voor een behandeling… Ze was namelijk niet ziek en besteedde het geld aan vakanties en feestjes. ‘Verachtelijk’ noemde de rechter het bedrog gisteren in de rechtbank van Melbourne. De vrouw is beschuldigd voor ‘het verkrijgen van eigendom door misleiding’.

De leugens van Hanna kwamen aan het licht toen een van de geldvoorschieters, de buren, argwaan kregen. Ze hadden 12.000 euro gedoneerd en hadden twijfels door de foto’s van Hanna op Facebook – foto’s waarop ze leuke dingen deed op vakantie. De advocaat van Hanna, Beverley Lindsay, stelt dat haar cliënt niet de gevangenis in zou moeten. Ze zou haar leven al hebben gebeterd. Hanna gaat waarschijnlijk in hoger beroep.

 

(foto: YouTube / News – Sky Express)

Man gearresteerd bij de villa van Taylor Swift

Nieuws, Shownieuws 11 apr 18 0

De politie in Los Angeles heeft een man gearresteerd die probeerde het terrein bij het huis van Taylor Swift in Beverly Hills op te komen. De man zou geprobeerd hebben over een muur te klimmen, terwijl hij Taylor’s naam riep. De zangeres was niet thuis op dat moment.

Beveiligingsmedewerkers van Swift dwongen de man om van de muur af te gaan en toen hij dat weigerde werd de politie gebeld. Volgens hen is de man schuldig bevonden aan het betreden van verboden terrein en het weigeren van het verlaten van Swifts tuin. Mocht de man veroordeeld worden, dan hangt hem een celstraf boven het hoofd van 6 maanden.

Toen Taylor het huis in 2015 voor maar liefst 21 miljoen euro kocht, liet ze nieuwe muren rondom haar tuin bouwen die haar moesten beschermen tegen indringers. Het ziet ernaar uit dat de zangeres zichzelf nu nog beter moet beveiligen.

Nieuwsgierige giraffe bijna verwondt door toerist

Nieuws, Opmerkelijk 10 apr 18 0

Een stel toeristen leek het leuk om een middagje met de auto naar het Engelse West Midlands Safari Park te gaan. Ze hadden blijkbaar alleen niet verwacht dat de beesten zo dichtbij konden komen.

Toen een van bestuurders besloot stil te gaan staan met de auto kwam een nieuwsgierige giraffe ineens met zijn kop de auto in om te kijken wat de vrouw aan het doen was. Op dat moment was de vrouw met haar telefoon bezig en schrok zich wezenloos. In paniek deed ze het raam dicht maar dat had ze achteraf beter niet kunnen doen.

Doordat de schedel van de giraffe sterker is dan het autoraampje sprong de ruit. Wonder boven wonder kwam de giraffe er zonder schrammetje vanaf, alleen de automobiliste raakte lichtgewond door het rondvliegende glas.

Beelden van het incident zie je hieronder:

Despacito van YouTube afgehaald!

Nieuws, Shownieuws 10 apr 18 0

Vorige week was Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee nog in het nieuws omdat het nummer een recordaantal van 5 miljard views op YouTube had gehaald. Vandaag is de wereldhit opnieuw in het nieuws alleen dit keer niet echt positief… Het nummer is namelijk van YouTube afgehaald.

Het YouTube account waar de video op te zien was ‘Vevo’ is mogelijk getroffen door hackers. Mensen die de video aanklikken, krijgen een melding dat de video door de gebruiker verwijderd is. Ook is het plaatje van de video veranderd in een afbeelding van de Spaanse Netflix-serie La Casa De Papel. Onder de video staat de tekst “Free Palestine” (“Bevrijd Palestina”).

Niet alleen Despacito is getroffen door de hack, ook de muziek van onder meer Shakira, Selena Gomez, Drake en Taylor Swift is offline gehaald.

Trein met duizend passagiers rijd 10 kilometer zonder bestuurder

Nieuws, Opmerkelijk 09 apr 18 0

Een Indiase trein van ongeveer 22 coupés lang heeft door een menselijke fout 10 kilometer gereden zonder bestuurder. Op het moment dat het voertuig reed zaten er ongeveer duizend passagiers in de trein.  

De trein werd afgelopen zondag per ongeluk door zeven spoorwegmedewerkers losgekoppeld van de locomotief waarna de 22 coupés bergafwaarts naar beneden reden. De trein kwam uiteindelijk tot stilstand toen er rotsblokken op de rails waren geplaatst.

Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. Wel zijn de zeven spoorwegmedewerkers geschorst omdat zij niet de verplichte veiligheidsmaatregelen in acht hadden genomen.

Silo van 53 meter valt per ongeluk de verkeerde kant op

Nieuws, Opmerkelijk 09 apr 18 0

In Denenmarken is veel schade ontstaan nadat een 53 meter hoge Silo de verkeerde kant is opgevallen. Het gebouw werd met 10,5 kilo explosieven tot instorten gebracht alleen dit liep toch even anders dan verwacht.

De instorting gebeurde in het stadje Vordingborg, niemand is gewond geraakt melde de lokale politie. Wel zijn er een aantal gebouwen beschadigd waaronder de bibliotheek.

Macklemore is weer vader geworden

Nieuws, Shownieuws 06 apr 18 0

Macklemore is weer vader geworden. Zijn vrouw Tricia beviel vorige maand van hun tweede dochter.

Ben Haggerty, zoals Macklemore echt heet, onthulde het babynieuws bij een Iers radiostation. Tijdens een interview werd hem gevraagd wat hij met St. Patrick’s Day deed waarop de 34-jarige rapper regeerde: “ ik was in het ziekenhuis voor de geboorte van mijn tweede dochter.”

Vorig jaar september maakte de rapper bekend dat zijn vrouw zwanger was van hun tweede kindje. In mei 2015 kwam hun eerste dochter ‘Sloane’ ter wereld.

Moeder onderwerp van geniale schooltekening dochter

Nieuws, Opmerkelijk 06 apr 18 0

Er wordt altijd gezegd dat als je ouders bent geworden het klaar is met je uitgaansleven… De moeder van de zevenjarige Margaret uit Schotland dacht in November toch nog een keer gezellig met vriendinnen uit te gaan en dat heeft ze geweten ook!

De vrouw had iets te veel glazen prosecco gedronken waardoor ze de volgende ochtend met een zware kater in bed lag. Haar dochtertje maakte zich hier enorme zorgen over waarop haar vader haar geruststelde dat ,,mama alleen maar vreselijke drankjes had gedronken.”

Toen het arme meisje die maandag daarop op school een tekening moest maken van het weekend besloot ze het leed van haar moeder te tekenen met de tekst: ,,Mijn mama is deze zondag ziek geweest. Ze had vreselijke drankjes gedronken en moest rusten.” De leraar kon er wel om lachen en schreef onder te tekening ,,Oh, ik hoop dat ze zich snel beter voelt!”

Toen moeders na een lange periode de tekening te zien kreeg schaamde ze zich dood en vader Scott kwam niet meer bij van het lachen. Het zal je maar gebeuren als moeder!

Lil Kleine krijgt ruzie om ex-vriendin Monica Geuze

Nieuws, Shownieuws 05 apr 18 0

Gisteravond plaatste Lil Kleine een foto samen met zijn vriendin Jaimie Vaes op Instagram. Oliver Heldens dacht daar leuk op te reageren alleen dat werd hem niet in dank afgenomen.

Oliver Heldens vind Jaimie blijkbaar enorm lijken op de ex-vriendin van de rapper, Monica Geuze en antwoorde op de foto met “ Oh zijn jullie weer samen? Wat leuk.”

Lil Kleine kon dit grapje niet echt waarderen en reageerde terug “Hoe is ’t trouwens tussen jou en je vriend?”

Oliver Heldens, die niet op mannen valt, reageerde daarop sportief terug met “Gaat top man. Letterlijk top. Dus niet bottom.”

De sneer van Lil Kleine weerhoudt de DJ er niet van om nog een compliment te geven aan Jaimie: “Die jurk is trouwens echt super nice.” Jorik reageert daar nog even op: “Je kapsel ook.”

In december 2016 maakt Monica Geuze bekend dat het uit is tussen haar en Lil Kleine. De twee zijn iets meer dan vier jaar samen geweest. In mei 2017 maakt Jorik zijn relatie met Jamie Maes wereldkundig.

Dit is het bericht waar het allemaal om gaat:

M Y W I F E

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine) op

Eekhoorn kan weer lopen!

Nieuws, Opmerkelijk 05 apr 18 0

Voor mensen is het heel vanzelfsprekend dat je een prothese krijgt als je een arm of been kwijtraakt. Bij dieren is dit vrijwel uniek, maar niet voor de Turkse eekhoorn Karamel.

Hij verloor zijn beide voorpoten door in de Turkse plaats Batman in een val te trappen. Hij werd gevonden door een man die hem naar chirurgen van de Aydin Universiteit in Istanbul bracht.

Na ruim zes uur opereren, hebben de chirurgen zijn voorpoten geamputeerd. Zodat het diertje zich alsnog voort kan blijven bewegen hebben ze een prothese met twee wielen voor hem gemaakt.

Nootjes vangen en in bomen klimmen gaat hem helaas alleen niet meer lukken, maar hij kan wel weer lopen.

Foto: Reuters