Nieuws

Wild FM Hitradio is Uplifting!

Algemeen, Nieuws, Wild Nieuws 16 mrt 19 0

Wild FM Hitradio is uplifting en breidt live programmering verder uit

Amsterdam, vrijdag 15 maart 2019

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Wild FM werd overgenomen door Bas Emons. Na een turbulente start en een jaar hard werken door de (overgebleven) werknemers is het nu tijd om te gaan bouwen aan de toekomst. Daarvoor heeft Wild FM versterking gevonden in de vorm van een nieuwe stationmanager (Frank Schildkamp), een nieuwe music director (Coen Bom), een vertrouwde programmaleider (Wouter Kooiman) en enkele nieuwe programma’s met nieuwe deejays (waaronder Erwin van der Bliek en de terugkeer van Michiel Zwartepoorte).

Wat gaat er veranderen? Schildkamp: “Ik vind het woord ‘uplifting’ het best passen bij het gevoel dat het nieuwe Wild FM wil uitstralen. Dat moet tot uiting komen in de muziek, maar ook in het nieuws en de programma’s. Wild FM komt dan wel uit Amsterdam, maar we willen dé zender zijn voor heel Noord-Holland en sinds kort Flevoland. Gekscherend zeggen we dat wij ons richten op het leuke deel van Nederland. Muzikaal gezien zal Wild FM ook ruimte maken voor de wat ‘oudere’ tracks, waardoor er meer verrassing in de muzieksamenstelling moet komen.”

Per 16 maart start de nieuwe programmering, met op zaterdag van 15 tot 18 uur de Wild 40, een nieuwe hitlijst met Peter van Leeuwen, gevolgd door een ander radiodier, Erwin van der Bliek. Zijn zaterdagavondshow “Wild FM On Fire” gaat van 18 tot 20 uur een brug bouwen tussen de hits en de Wilde zaterdagavond. Na 20 uur pakt DJ Jurgen zijn ID weer op, zoals hijzelf zegt: “het wordt I.D. met vernieuwde energie en input. ID 2.0 zeg maar..”

Erwin van der Bliek zal ook gedurende de week dagelijks te beluisteren zijn in de Wild Lunch tussen 12 en 14 uur. Dimitris Kops zal tussen 14 en 16 uur te beluisteren blijven. De rest van de weekprogrammering is ongewijzigd, met Jurgen Rijkers in Wake Up Wild, Frank Schildkamp in Wild Classics, Wouter Kooiman in de middag van 16 tot 18 uur en Nick Velderman opent de avond.

Ook is Wild FM trots en blij met Patrick Kicken, die niet alleen zijn vrijdagavondshow zal blijven doen, maar ook in de toekomst wil meedenken over nieuwe plannen en eventueel een extra nieuwe show.

Zendereigenaar Bas Emons is blij met de ontwikkelingen: “Ik ben heel erg dankbaar voor wat er nu allemaal gebeurt. De nieuwe mensen brengen een hoop frisse energie mee en na twee weekjes ‘testen’ met de nieuwe muziek ben ik er van overtuigd dat de nieuwe koers zal aanslaan. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van. Tegelijkertijd voelt het alsof we nog maar net begonnen zijn. Er gaat nog zoveel moois en positiefs bij Wild FM gebeuren.”

Eén van die dingen is een nieuwe editie van de House Top 1000 in het Paasweekend. Vorig jaar zorgde de slotdag van dat evenement voor een nieuw (online) luisterrecord.

Wild FM Hitradio is ‘de nummer 1 voor hits’ met gepassioneerde radiomakers als Dimitris Kops, Jurgen Rijkers, Patrick Kicken, Wouter Kooiman, Peter van Leeuwen, Frank Schildkamp, Erwin van der Bliek, Tijn Verkerk, Michiel Zwartepoorte, Dirty Valente, Nick Velderman en DJ Jean.

Programmering per 16 maart 2019

Maandag t/m donderdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

07:00 – Wake Up Wild | Jurgen Rijkers

09:00 – Wild Classics | Frank Schildkamp

12:00 – Wild Lunch | Erwin van der Bliek

14:00 – Wild Hits | Dimitris Kops

16:00 – De Middagshow | Wouter Kooiman

18:00 – Wild Avondshow | Nick Velderman

21:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits!

Vrijdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

07:00 – Wake Up Wild | Jurgen Rijkers

09:00 – Wild Classics | Frank Schildkamp

12:00 – Wild Lunch | Erwin van der Bliek

14:00 – Wild Hits | Dimitris Kops

16:00 – De Middagshow | Wouter Kooiman

18:00 – Wild Weekend | Patrick Kicken

20:00 – Wild Weekend Mix | Dj Dirty Valente

22:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits

Zaterdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

06:00 – Wild Non-Stop | Non-stop de beste hits!

15.00 – Wild40 | Peter van Leeuwen

18.00 – On Fire | Erwin van der Bliek

20:00 – ID 2.0 | DJ Jurgen

Zondag

00:00 – Tijn Verkerk | Wild Midnight Mix

01:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

06:00 – Wild Non-Stop | Non-stop de beste hits!

15:00 – Wild Middagschow | Michiel Zwartepoorte

18:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits!

Wild FM is het enige regionale Hitradiostation voor Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland en te beluisteren via 4 sterke etherfrequenties: Groot Amsterdam 93.6 FM, Alkmaar 96.3 FM, Haarlem 97.3 FM, Almere 97.4 FM (nu óók on-air), Randstad DAB+ en wereldwijd via www.wildfm.nl

Patrick Kicken

Algemeen, Nieuws 06 sep 18 0

Patrick Kicken vanaf vrijdag wekelijks op Wild FM Hitradio

Amsterdam, donderdag 6 september 2018

Na drie jaar radiostilte (hij deed zijn laatste show op Radio Veronica in september 2015) gaat Patrick Kicken toch nog maar weer eens proberen of liveradio nog zijn ding is. Patrick Kicken vanaf vrijdag wekelijks op Wild FM Hitradio In een recent interview met Radio.NL zei hij nog dat hij het te spannend vond om weer een studio in te duiken en liever voor voicetracking te kiezen. Toch gaat hij vanaf vrijdagavond wekelijks live van 18 tot 20 uur de ‘ Wild Weekend Kick-off’ presenteren.

‘We willen bij Wild het weekend feestelijk inluiden. Ik heb het altijd een magisch moment gevonden, de vrijdagavond. Je weet dat dan een groot deel van je luisteraars in een opperbeste stemming is omdat de werk- of schoolweek erop zit. In plaats van een show met veel gelul door twee of meer jocks ga ik juist vaart maken, met de Wild hits afgewisseld met classics uit de zeroes. Ik wil op z’n

minst iedere plaat die ik tussen 2004 en 2016 niet bij Veronica kon draaien vanwege het pop/rockformat een keer te grazen hebben genomen.’

Opvallend is dat Kicken begin dit jaar nog aankondigde bij Omroep Gelderland aan de slag te gaan, maar daar tot dusver niet te horen is geweest. Waarom, vroeg Radio.NL hem:

‘Nou het bleek toch iets te hoog gegrepen, meteen een vervanging van 5 weken lang, twee keer vier uur liveradio in het weekend, met een computersysteem wat ik niet ken (GML) en een omgeving die ik niet gewend ben. Bij regionale publieke radio is er veel nieuwsvoorziening en is de tone of voice natuurlijk anders dan bij Veronica of Wild FM. Ik sluit niet uit dat ik er in de toekomst toch nog te h

oren zal zijn, maar laat mij eerst maar weer wat vlieguren maken en wedstrijdritme krijgen met de hits van nu, good old Omniplayer, een dikke Shure microfoon, Voxpro en vette processing op m’n kop!’.

Patrick gaat zijn wekelijkse show maken bij een station dat sinds een aantal maanden in handen is van een nieuwe eigenaar en waar de programmering rigoureus is omgegooid. Hoe ziet hij zijn rol bij het regionale commerciële station? En waarom juist Wild?

‘Het coole aan Wild FM is dat het in de hele randstad zo’n beetje op FM te ontvangen is. Een van de redenen is, zonder te willen slijmen, de kwaliteit van de jocks die er zitten. Dimitris Kops is een groot talent dat niet voor niks ook bij 538 te horen was, DJ Jurgen doet de ochtendshow en ook middagjock Wouter Kooiman klinkt als een klok. Dat geeft mij als jock ook vleugels, dat ik weet dat ik bij een supergemotiveerd team terecht kom dat niet onder doet voor 538 en zeker niet voor Q.’

De ‘Wild Weekend Kick-off’ met Patrick Kicken is vanaf deze vrijdag 7 september wekelijks te horen op Wild FM Hitradio.

Wild FM is het enige regionale Hitradiostation voor Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland en te beluisteren via 4 sterke etherfrequenties: Groot Amsterdam 93.6 FM, Alkmaar 96.3 FM, Haarlem 97.3 FM, Almere 97.4 FM (binnenkort on-air), overal via DAB+ en wereldwijd via www.wildfm.nl

De House Top 1000 Aller Tijden!

Nieuws, Programmering, Wild Nieuws 16 mei 18 0

Met Pinksteren gaan we los!
Misschien heb je er wel eens van gehoord… het is namelijk nogal een traditie…
Al jarenlang een begrip, deze Pinksteren presenteren 247Streaming en Wild FM Hitradio De House top 1000!

De beste 1000 house tracks ooit gemaakt, althans volgens jou! Pinksterweekend van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei
83 uur live radio met wederom veel prominenten; oa. Bart Arens, Michel de Hey, DJ Jurgen, Mark van Dale, Lucien Foort en Giel Beelen.

Je kan de house top 1000 aller tijden luisteren via Wild FM Hitradio In Amsterdam en omgeving via 93.6, in Alkmaar en omgeving via 96.3 en in Haarlem, Bloemendaal en Zandvoort via 97.3. Of via DAB+ op kanaal 8a en wereldwijd online via 247streaming’s dance kanaal 247Ultra en Channel X.

Vrouw deed alsof ze ziek was voor geld

Nieuws, Opmerkelijk 11 apr 18 0

Hanna Dickenson (24) uit Australië deed alsof ze kanker had en haalde via crowdfunding 26.000 euro op. Aan haar familie en vrienden vertelde Hanna dat ze een levensreddende medische behandeling in het buitenland moest ondergaan. Ze zou leiomyosarcoom hebben: een zeldzame, kwaadaardige tumor, en de behandelingen in de reguliere Australische ziekenhuizen sloegen volgens Hanna niet aan. Hanna’s ouders kwamen toen in actie, plunderden hun spaarrekening, benaderden vrienden en familie en haalden zo duizenden euro’s voor hun dochter voor een behandeling in Duitsland.

Daar ging de jonge vrouw, toen 19, wél mee naar het buitenland, maar niet voor een behandeling… Ze was namelijk niet ziek en besteedde het geld aan vakanties en feestjes. ‘Verachtelijk’ noemde de rechter het bedrog gisteren in de rechtbank van Melbourne. De vrouw is beschuldigd voor ‘het verkrijgen van eigendom door misleiding’.

De leugens van Hanna kwamen aan het licht toen een van de geldvoorschieters, de buren, argwaan kregen. Ze hadden 12.000 euro gedoneerd en hadden twijfels door de foto’s van Hanna op Facebook – foto’s waarop ze leuke dingen deed op vakantie. De advocaat van Hanna, Beverley Lindsay, stelt dat haar cliënt niet de gevangenis in zou moeten. Ze zou haar leven al hebben gebeterd. Hanna gaat waarschijnlijk in hoger beroep.

 

(foto: YouTube / News – Sky Express)

Man gearresteerd bij de villa van Taylor Swift

Nieuws, Shownieuws 11 apr 18 0

De politie in Los Angeles heeft een man gearresteerd die probeerde het terrein bij het huis van Taylor Swift in Beverly Hills op te komen. De man zou geprobeerd hebben over een muur te klimmen, terwijl hij Taylor’s naam riep. De zangeres was niet thuis op dat moment.

Beveiligingsmedewerkers van Swift dwongen de man om van de muur af te gaan en toen hij dat weigerde werd de politie gebeld. Volgens hen is de man schuldig bevonden aan het betreden van verboden terrein en het weigeren van het verlaten van Swifts tuin. Mocht de man veroordeeld worden, dan hangt hem een celstraf boven het hoofd van 6 maanden.

Toen Taylor het huis in 2015 voor maar liefst 21 miljoen euro kocht, liet ze nieuwe muren rondom haar tuin bouwen die haar moesten beschermen tegen indringers. Het ziet ernaar uit dat de zangeres zichzelf nu nog beter moet beveiligen.

Nieuwsgierige giraffe bijna verwondt door toerist

Nieuws, Opmerkelijk 10 apr 18 0

Een stel toeristen leek het leuk om een middagje met de auto naar het Engelse West Midlands Safari Park te gaan. Ze hadden blijkbaar alleen niet verwacht dat de beesten zo dichtbij konden komen.

Toen een van bestuurders besloot stil te gaan staan met de auto kwam een nieuwsgierige giraffe ineens met zijn kop de auto in om te kijken wat de vrouw aan het doen was. Op dat moment was de vrouw met haar telefoon bezig en schrok zich wezenloos. In paniek deed ze het raam dicht maar dat had ze achteraf beter niet kunnen doen.

Doordat de schedel van de giraffe sterker is dan het autoraampje sprong de ruit. Wonder boven wonder kwam de giraffe er zonder schrammetje vanaf, alleen de automobiliste raakte lichtgewond door het rondvliegende glas.

Beelden van het incident zie je hieronder:

Despacito van YouTube afgehaald!

Nieuws, Shownieuws 10 apr 18 0

Vorige week was Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee nog in het nieuws omdat het nummer een recordaantal van 5 miljard views op YouTube had gehaald. Vandaag is de wereldhit opnieuw in het nieuws alleen dit keer niet echt positief… Het nummer is namelijk van YouTube afgehaald.

Het YouTube account waar de video op te zien was ‘Vevo’ is mogelijk getroffen door hackers. Mensen die de video aanklikken, krijgen een melding dat de video door de gebruiker verwijderd is. Ook is het plaatje van de video veranderd in een afbeelding van de Spaanse Netflix-serie La Casa De Papel. Onder de video staat de tekst “Free Palestine” (“Bevrijd Palestina”).

Niet alleen Despacito is getroffen door de hack, ook de muziek van onder meer Shakira, Selena Gomez, Drake en Taylor Swift is offline gehaald.

Trein met duizend passagiers rijd 10 kilometer zonder bestuurder

Nieuws, Opmerkelijk 09 apr 18 0

Een Indiase trein van ongeveer 22 coupés lang heeft door een menselijke fout 10 kilometer gereden zonder bestuurder. Op het moment dat het voertuig reed zaten er ongeveer duizend passagiers in de trein.  

De trein werd afgelopen zondag per ongeluk door zeven spoorwegmedewerkers losgekoppeld van de locomotief waarna de 22 coupés bergafwaarts naar beneden reden. De trein kwam uiteindelijk tot stilstand toen er rotsblokken op de rails waren geplaatst.

Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. Wel zijn de zeven spoorwegmedewerkers geschorst omdat zij niet de verplichte veiligheidsmaatregelen in acht hadden genomen.

Silo van 53 meter valt per ongeluk de verkeerde kant op

Nieuws, Opmerkelijk 09 apr 18 0

In Denenmarken is veel schade ontstaan nadat een 53 meter hoge Silo de verkeerde kant is opgevallen. Het gebouw werd met 10,5 kilo explosieven tot instorten gebracht alleen dit liep toch even anders dan verwacht.

De instorting gebeurde in het stadje Vordingborg, niemand is gewond geraakt melde de lokale politie. Wel zijn er een aantal gebouwen beschadigd waaronder de bibliotheek.

Macklemore is weer vader geworden

Nieuws, Shownieuws 06 apr 18 0

Macklemore is weer vader geworden. Zijn vrouw Tricia beviel vorige maand van hun tweede dochter.

Ben Haggerty, zoals Macklemore echt heet, onthulde het babynieuws bij een Iers radiostation. Tijdens een interview werd hem gevraagd wat hij met St. Patrick’s Day deed waarop de 34-jarige rapper regeerde: “ ik was in het ziekenhuis voor de geboorte van mijn tweede dochter.”

Vorig jaar september maakte de rapper bekend dat zijn vrouw zwanger was van hun tweede kindje. In mei 2015 kwam hun eerste dochter ‘Sloane’ ter wereld.