Algemeen

Wild FM Hitradio is Uplifting!

Algemeen, Nieuws, Wild Nieuws 16 mrt 19 0

Wild FM Hitradio is uplifting en breidt live programmering verder uit

Amsterdam, vrijdag 15 maart 2019

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Wild FM werd overgenomen door Bas Emons. Na een turbulente start en een jaar hard werken door de (overgebleven) werknemers is het nu tijd om te gaan bouwen aan de toekomst. Daarvoor heeft Wild FM versterking gevonden in de vorm van een nieuwe stationmanager (Frank Schildkamp), een nieuwe music director (Coen Bom), een vertrouwde programmaleider (Wouter Kooiman) en enkele nieuwe programma’s met nieuwe deejays (waaronder Erwin van der Bliek en de terugkeer van Michiel Zwartepoorte).

Wat gaat er veranderen? Schildkamp: “Ik vind het woord ‘uplifting’ het best passen bij het gevoel dat het nieuwe Wild FM wil uitstralen. Dat moet tot uiting komen in de muziek, maar ook in het nieuws en de programma’s. Wild FM komt dan wel uit Amsterdam, maar we willen dé zender zijn voor heel Noord-Holland en sinds kort Flevoland. Gekscherend zeggen we dat wij ons richten op het leuke deel van Nederland. Muzikaal gezien zal Wild FM ook ruimte maken voor de wat ‘oudere’ tracks, waardoor er meer verrassing in de muzieksamenstelling moet komen.”

Per 16 maart start de nieuwe programmering, met op zaterdag van 15 tot 18 uur de Wild 40, een nieuwe hitlijst met Peter van Leeuwen, gevolgd door een ander radiodier, Erwin van der Bliek. Zijn zaterdagavondshow “Wild FM On Fire” gaat van 18 tot 20 uur een brug bouwen tussen de hits en de Wilde zaterdagavond. Na 20 uur pakt DJ Jurgen zijn ID weer op, zoals hijzelf zegt: “het wordt I.D. met vernieuwde energie en input. ID 2.0 zeg maar..”

Erwin van der Bliek zal ook gedurende de week dagelijks te beluisteren zijn in de Wild Lunch tussen 12 en 14 uur. Dimitris Kops zal tussen 14 en 16 uur te beluisteren blijven. De rest van de weekprogrammering is ongewijzigd, met Jurgen Rijkers in Wake Up Wild, Frank Schildkamp in Wild Classics, Wouter Kooiman in de middag van 16 tot 18 uur en Nick Velderman opent de avond.

Ook is Wild FM trots en blij met Patrick Kicken, die niet alleen zijn vrijdagavondshow zal blijven doen, maar ook in de toekomst wil meedenken over nieuwe plannen en eventueel een extra nieuwe show.

Zendereigenaar Bas Emons is blij met de ontwikkelingen: “Ik ben heel erg dankbaar voor wat er nu allemaal gebeurt. De nieuwe mensen brengen een hoop frisse energie mee en na twee weekjes ‘testen’ met de nieuwe muziek ben ik er van overtuigd dat de nieuwe koers zal aanslaan. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van. Tegelijkertijd voelt het alsof we nog maar net begonnen zijn. Er gaat nog zoveel moois en positiefs bij Wild FM gebeuren.”

Eén van die dingen is een nieuwe editie van de House Top 1000 in het Paasweekend. Vorig jaar zorgde de slotdag van dat evenement voor een nieuw (online) luisterrecord.

Wild FM Hitradio is ‘de nummer 1 voor hits’ met gepassioneerde radiomakers als Dimitris Kops, Jurgen Rijkers, Patrick Kicken, Wouter Kooiman, Peter van Leeuwen, Frank Schildkamp, Erwin van der Bliek, Tijn Verkerk, Michiel Zwartepoorte, Dirty Valente, Nick Velderman en DJ Jean.

Programmering per 16 maart 2019

Maandag t/m donderdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

07:00 – Wake Up Wild | Jurgen Rijkers

09:00 – Wild Classics | Frank Schildkamp

12:00 – Wild Lunch | Erwin van der Bliek

14:00 – Wild Hits | Dimitris Kops

16:00 – De Middagshow | Wouter Kooiman

18:00 – Wild Avondshow | Nick Velderman

21:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits!

Vrijdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

07:00 – Wake Up Wild | Jurgen Rijkers

09:00 – Wild Classics | Frank Schildkamp

12:00 – Wild Lunch | Erwin van der Bliek

14:00 – Wild Hits | Dimitris Kops

16:00 – De Middagshow | Wouter Kooiman

18:00 – Wild Weekend | Patrick Kicken

20:00 – Wild Weekend Mix | Dj Dirty Valente

22:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits

Zaterdag

00:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

06:00 – Wild Non-Stop | Non-stop de beste hits!

15.00 – Wild40 | Peter van Leeuwen

18.00 – On Fire | Erwin van der Bliek

20:00 – ID 2.0 | DJ Jurgen

Zondag

00:00 – Tijn Verkerk | Wild Midnight Mix

01:00 – Wild @ Night | Non-stop de beste hits!

06:00 – Wild Non-Stop | Non-stop de beste hits!

15:00 – Wild Middagschow | Michiel Zwartepoorte

18:00 – Wild Avond | Non-stop de beste hits!

Wild FM is het enige regionale Hitradiostation voor Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland en te beluisteren via 4 sterke etherfrequenties: Groot Amsterdam 93.6 FM, Alkmaar 96.3 FM, Haarlem 97.3 FM, Almere 97.4 FM (nu óók on-air), Randstad DAB+ en wereldwijd via www.wildfm.nl

Patrick Kicken

Algemeen, Nieuws 06 sep 18 0

Patrick Kicken vanaf vrijdag wekelijks op Wild FM Hitradio

Amsterdam, donderdag 6 september 2018

Na drie jaar radiostilte (hij deed zijn laatste show op Radio Veronica in september 2015) gaat Patrick Kicken toch nog maar weer eens proberen of liveradio nog zijn ding is. Patrick Kicken vanaf vrijdag wekelijks op Wild FM Hitradio In een recent interview met Radio.NL zei hij nog dat hij het te spannend vond om weer een studio in te duiken en liever voor voicetracking te kiezen. Toch gaat hij vanaf vrijdagavond wekelijks live van 18 tot 20 uur de ‘ Wild Weekend Kick-off’ presenteren.

‘We willen bij Wild het weekend feestelijk inluiden. Ik heb het altijd een magisch moment gevonden, de vrijdagavond. Je weet dat dan een groot deel van je luisteraars in een opperbeste stemming is omdat de werk- of schoolweek erop zit. In plaats van een show met veel gelul door twee of meer jocks ga ik juist vaart maken, met de Wild hits afgewisseld met classics uit de zeroes. Ik wil op z’n

minst iedere plaat die ik tussen 2004 en 2016 niet bij Veronica kon draaien vanwege het pop/rockformat een keer te grazen hebben genomen.’

Opvallend is dat Kicken begin dit jaar nog aankondigde bij Omroep Gelderland aan de slag te gaan, maar daar tot dusver niet te horen is geweest. Waarom, vroeg Radio.NL hem:

‘Nou het bleek toch iets te hoog gegrepen, meteen een vervanging van 5 weken lang, twee keer vier uur liveradio in het weekend, met een computersysteem wat ik niet ken (GML) en een omgeving die ik niet gewend ben. Bij regionale publieke radio is er veel nieuwsvoorziening en is de tone of voice natuurlijk anders dan bij Veronica of Wild FM. Ik sluit niet uit dat ik er in de toekomst toch nog te h

oren zal zijn, maar laat mij eerst maar weer wat vlieguren maken en wedstrijdritme krijgen met de hits van nu, good old Omniplayer, een dikke Shure microfoon, Voxpro en vette processing op m’n kop!’.

Patrick gaat zijn wekelijkse show maken bij een station dat sinds een aantal maanden in handen is van een nieuwe eigenaar en waar de programmering rigoureus is omgegooid. Hoe ziet hij zijn rol bij het regionale commerciële station? En waarom juist Wild?

‘Het coole aan Wild FM is dat het in de hele randstad zo’n beetje op FM te ontvangen is. Een van de redenen is, zonder te willen slijmen, de kwaliteit van de jocks die er zitten. Dimitris Kops is een groot talent dat niet voor niks ook bij 538 te horen was, DJ Jurgen doet de ochtendshow en ook middagjock Wouter Kooiman klinkt als een klok. Dat geeft mij als jock ook vleugels, dat ik weet dat ik bij een supergemotiveerd team terecht kom dat niet onder doet voor 538 en zeker niet voor Q.’

De ‘Wild Weekend Kick-off’ met Patrick Kicken is vanaf deze vrijdag 7 september wekelijks te horen op Wild FM Hitradio.

Wild FM is het enige regionale Hitradiostation voor Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland en te beluisteren via 4 sterke etherfrequenties: Groot Amsterdam 93.6 FM, Alkmaar 96.3 FM, Haarlem 97.3 FM, Almere 97.4 FM (binnenkort on-air), overal via DAB+ en wereldwijd via www.wildfm.nl

House top 1000 aller tijden!

Algemeen 14 mei 18 0

Van 18 t/m 21 mei 2018 gaat de Pinkstertraditie door: de House Top 1000 heeft een nieuw onderkomen. Je kunt de HT 1000 wereldwijd beluisteren dankzij het radioplatform 247ultra.com en Wild FM Hitradio.

Kesha en Bruno Mars treden op bij Grammy’s

Algemeen, Nieuws, Shownieuws 11 jan 18 0

Kesha en Bruno Mars zijn toegevoegd aan de lijst artiesten die op 28 januari optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.
Ook SZA en Luis Fonsi en Daddy Yankee staan op het podium.

De organisatie van de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen maakte eerder al bekend dat Alessia Cara, Khalid, Logic, Childish Gambino, Lady Gaga, Little Big Town, Patti LuPone, Pink en Ben Platt een optreden zullen verzorgen tijdens de zestigste uitreiking.

De presentatie van het gala, dat na na vijftien jaar terug is in New York, is in handen van James Corden.

Robert Miles overleden

Algemeen 10 mei 17 0

Robert Concina, beter bekend als Robert Miles, is overleden. De producer en DJ werd 47 jaar oud.
Miles werd wereldwijd beroemd met zijn track Children. Het nummer bereikte de Nummer 1-positie in twaalf landen.

Na de monsterhit stapt Miles uit de spotlights. Hij legde zich toe op produceren en richtte zich op een meer experimenteel geluid.
Miles overleed op Ibiza. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Bekijk hier zijn videoclip van Children

Dua Lipa in november naar AFAS Live

Algemeen 20 sep 16 0

De Britse zangeres Dua Lipa geeft op 5 november een optreden in AFAS Live in Amsterdam. De show staat in het teken van haar Europese tournee THE SELF-TITLED TOUR.
Dua Lipa (21) doet voor deze tour in totaal negen landen aan. De eerste show staat gepland op 5 oktober in Brighton (Verenigd Koninkrijk) en eindigt twee maanden later in Londen. Daarnaast geeft ze shows in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Denemarken en België.
Dua Lipa is in Nederland vooral bekend vanwege haar hits Be The One, Hotter Than Hell en Scared to be Lonely. Dat laatste nummer maakte ze samen met de Nederlandse dj Martin Garrix, deze was ook een Wild Highlight. In april gaf ze nog een show in Tivoli Vredenburg.
De 21-jarige zangeres ontving begin dit jaar twee European Border Breakers Awards (EBBA), waaronder de publieksprijs. Haar nieuwe album Dua Lipa verschijnt op 2 juni.
De kaartverkoop start vrijdag 19 mei via Ticketmaster.