Algemeen

Patrick Kicken

Algemeen, Nieuws 06 sep 18 0

Patrick Kicken vanaf vrijdag wekelijks op Wild FM Hitradio

Amsterdam, donderdag 6 september 2018

Na drie jaar radiostilte (hij deed zijn laatste show op Radio Veronica in september 2015) gaat Patrick Kicken toch nog maar weer eens proberen of liveradio nog zijn ding is. Patrick Kicken vanaf vrijdag wekelijks op Wild FM Hitradio In een recent interview met Radio.NL zei hij nog dat hij het te spannend vond om weer een studio in te duiken en liever voor voicetracking te kiezen. Toch gaat hij vanaf vrijdagavond wekelijks live van 18 tot 20 uur de ‘ Wild Weekend Kick-off’ presenteren.

‘We willen bij Wild het weekend feestelijk inluiden. Ik heb het altijd een magisch moment gevonden, de vrijdagavond. Je weet dat dan een groot deel van je luisteraars in een opperbeste stemming is omdat de werk- of schoolweek erop zit. In plaats van een show met veel gelul door twee of meer jocks ga ik juist vaart maken, met de Wild hits afgewisseld met classics uit de zeroes. Ik wil op z’n

minst iedere plaat die ik tussen 2004 en 2016 niet bij Veronica kon draaien vanwege het pop/rockformat een keer te grazen hebben genomen.’

Opvallend is dat Kicken begin dit jaar nog aankondigde bij Omroep Gelderland aan de slag te gaan, maar daar tot dusver niet te horen is geweest. Waarom, vroeg Radio.NL hem:

‘Nou het bleek toch iets te hoog gegrepen, meteen een vervanging van 5 weken lang, twee keer vier uur liveradio in het weekend, met een computersysteem wat ik niet ken (GML) en een omgeving die ik niet gewend ben. Bij regionale publieke radio is er veel nieuwsvoorziening en is de tone of voice natuurlijk anders dan bij Veronica of Wild FM. Ik sluit niet uit dat ik er in de toekomst toch nog te h

oren zal zijn, maar laat mij eerst maar weer wat vlieguren maken en wedstrijdritme krijgen met de hits van nu, good old Omniplayer, een dikke Shure microfoon, Voxpro en vette processing op m’n kop!’.

Patrick gaat zijn wekelijkse show maken bij een station dat sinds een aantal maanden in handen is van een nieuwe eigenaar en waar de programmering rigoureus is omgegooid. Hoe ziet hij zijn rol bij het regionale commerciële station? En waarom juist Wild?

‘Het coole aan Wild FM is dat het in de hele randstad zo’n beetje op FM te ontvangen is. Een van de redenen is, zonder te willen slijmen, de kwaliteit van de jocks die er zitten. Dimitris Kops is een groot talent dat niet voor niks ook bij 538 te horen was, DJ Jurgen doet de ochtendshow en ook middagjock Wouter Kooiman klinkt als een klok. Dat geeft mij als jock ook vleugels, dat ik weet dat ik bij een supergemotiveerd team terecht kom dat niet onder doet voor 538 en zeker niet voor Q.’

De ‘Wild Weekend Kick-off’ met Patrick Kicken is vanaf deze vrijdag 7 september wekelijks te horen op Wild FM Hitradio.

Wild FM is het enige regionale Hitradiostation voor Amsterdam, Noord-Holland, Flevoland en te beluisteren via 4 sterke etherfrequenties: Groot Amsterdam 93.6 FM, Alkmaar 96.3 FM, Haarlem 97.3 FM, Almere 97.4 FM (binnenkort on-air), overal via DAB+ en wereldwijd via www.wildfm.nl

__________________________________________________________________________________

House top 1000 aller tijden!

Algemeen 14 mei 18 0

Van 18 t/m 21 mei 2018 gaat de Pinkstertraditie door: de House Top 1000 heeft een nieuw onderkomen. Je kunt de HT 1000 wereldwijd beluisteren dankzij het radioplatform 247ultra.com en Wild FM Hitradio.

Kesha en Bruno Mars treden op bij Grammy’s

Algemeen, Nieuws, Shownieuws 11 jan 18 0

Kesha en Bruno Mars zijn toegevoegd aan de lijst artiesten die op 28 januari optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.
Ook SZA en Luis Fonsi en Daddy Yankee staan op het podium.

De organisatie van de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen maakte eerder al bekend dat Alessia Cara, Khalid, Logic, Childish Gambino, Lady Gaga, Little Big Town, Patti LuPone, Pink en Ben Platt een optreden zullen verzorgen tijdens de zestigste uitreiking.

De presentatie van het gala, dat na na vijftien jaar terug is in New York, is in handen van James Corden.

Robert Miles overleden

Algemeen 10 mei 17 0

Robert Concina, beter bekend als Robert Miles, is overleden. De producer en DJ werd 47 jaar oud.
Miles werd wereldwijd beroemd met zijn track Children. Het nummer bereikte de Nummer 1-positie in twaalf landen.

Na de monsterhit stapt Miles uit de spotlights. Hij legde zich toe op produceren en richtte zich op een meer experimenteel geluid.
Miles overleed op Ibiza. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Bekijk hier zijn videoclip van Children

Dua Lipa in november naar AFAS Live

Algemeen 20 sep 16 0

De Britse zangeres Dua Lipa geeft op 5 november een optreden in AFAS Live in Amsterdam. De show staat in het teken van haar Europese tournee THE SELF-TITLED TOUR.
Dua Lipa (21) doet voor deze tour in totaal negen landen aan. De eerste show staat gepland op 5 oktober in Brighton (Verenigd Koninkrijk) en eindigt twee maanden later in Londen. Daarnaast geeft ze shows in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Denemarken en België.
Dua Lipa is in Nederland vooral bekend vanwege haar hits Be The One, Hotter Than Hell en Scared to be Lonely. Dat laatste nummer maakte ze samen met de Nederlandse dj Martin Garrix, deze was ook een Wild Highlight. In april gaf ze nog een show in Tivoli Vredenburg.
De 21-jarige zangeres ontving begin dit jaar twee European Border Breakers Awards (EBBA), waaronder de publieksprijs. Haar nieuwe album Dua Lipa verschijnt op 2 juni.
De kaartverkoop start vrijdag 19 mei via Ticketmaster.