Nu op Wild : WILD@ NIGHT

LUISTER LIVE
WILD Now Playing
WILD On Air

Over Wild Hitradio

Wild Hitradio is het station de Nummer 1 voor Hits!

  • Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort 97.3 FM
  • Alkmaar 96.3 FM
  • Amsterdam 93.6 FM

Uiteraard is Wild ook wereldwijd te beluisteren via onze site!
 


 DAB+ Radio

Wild is al enige tijd ook te beluisteren via DAB en DAB+ radio. Deze nieuwe moderne vorm van radio is gratis beschikbaar en van hoge kwaliteit. Ook is het overal in Nederland te ontvangen en is er veel meer keuze aan zenders. 

Wat is DAB?
DAB staat voor ‘Digital Audio Broadcasting’ en is de digitale variant van FM/AM radio. Alles gaat mee met de moderne tijd! VHS-videoband werd DVD, LP werd CD en AM/FM radio wordt DAB.

Wat is DAB+?
De plus staat ervoor dat het om de verbeterde versie gaat, de plus versie dus. Voor de techneuten onder ons: DAB+ heeft een betere compressie van de benodigde bits en bytes dan DAB. De kwaliteit van ’t geluid is dus simpel gezegd een stuk beter!

Hoe kan ik Wild Hitradio via DAB+ ontvangen?
Het is alleen mogelijk om via een modern DAB+ radiotoestel te luisteren naar DAB+. ‘Oude’ DAB ontvangers kunnen geen DAB+ ontvangen.
Andersom werkt het wel: DAB+ ontvangers kunnen wel DAB ontvangen.
Een DAB+ radiotoestel ziet er verder hetzelfde uit als je oude radio, maar dan heeft het dus deze extra opties. Wild Hitradio is te ontvangen op DAB+ op kanaal 8a, 9D-Z en 9D-N 

Is DAB+ overal te ontvangen?
Bijna overal. Er zijn in Nederland nog een paar kleine stukjes waar DAB+ niet te ontvangen is. Kijk hier of DAB+ radio iets voor jouw is! http://www.dabtuners.nl/